Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Festival stripa - TRAS

Svečano otvaranje 1. Beogradskog festivala stripa - TRAS! Petak, 12. maja, u 19 časova, u Multumedijalna sala, Centra za kulturu Vlada Divljan, gde će se ceo festival i odvijati.


 


U godini, kada jedan od naočitijih:) likova 9. umetnosti, tzv. Detektiv nemogućeg - Marti Misterija /Martin Mystere/, obelezava 35 godina od izlaska prvog strip izdanja, u Beograd, na prvo izdanje festivala TRAS! dolazi upravo autor stripa o M.M, scenarista Alfredo Kasteli /Alfredo Castelli/. 



TRAS! će uz prisustvo gostiju iz Italije, a pored Kastelija, to su i crtači Mauro Laurenti i Valter Venturi (obojica poznata po radu na Zagoru), biti otvoren izložbom velikih strip tabli "Beskrajna pustolovina", u petak, 12. maja, u 19 časova, u Multumedijalnoj sali, Centra za kulturu Vlada Divljan, gde će se ceo festival i odvijati.



U tri festivalska dana, program je organizovan tako da je petak /12.5/ rezervisan za koktel otvaranja i izložbu, dok će cela subota /13.5/ biti posvećena berzi stripova na otvorenom, ispred CK Vlada Divljan /12-20č/, te crtanju, razgovorima i duženju sa italijanskim autorima, kao i večernjim filmskim projekcijama. Nedelja /14.5/ je namenjena dečijem maskenbalu /12-14č/, te domaćim i regionalnim autorima /Štef Bartolić, M. Milutinović Brada, Jovan Ukropina, Siniša Radović/, a festival će uveče biti zatvoren aukcijom izloženih strip tabli /20č/.

 

Svi programski sadržaji su besplatni i otvoreni za sve zainteresovane.



Za dodatne informacije, kao i za intervju s nekim od autora, slobodno nas kontaktirajte.



Fb strana festivala TRAS!

https://web.facebook.com/Tras.festival.stripa/



Fb event strana festivala

https://web.facebook.com/events/428502367506993/



  


Datum objavljivanja: 05.05.2017.