Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Festival gitare

Takmičarski program i nekoliko kamernih koncerata Drugog Vojvođanskog festivala klasične gitare koji za cilj prevashodno ima otkrivanje i promociju novih muzičkih talenata, održaće se od 29. februara do 2. marta 2008. godine u Novom Sadu, u izložbenom prostoru Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.


 


Vojvođanski festival klasične gitare koji će u organizaciji Asocijacije gitarista Vojvodine ove godine biti drugi put održan u Novom Sadu, zamišljen je kao afirmativno - edukativni projekat. Ovo udruženje umetnika želelo je da u nadahnutoj atmosferi galerijskog prostora Spomen-zbirke Pavla Beljanskog, omogući mladim gitaristima napredovanje kroz takmičenje i razmenu iskustava. Drugi deo programa ovogodišnjegfestivala obuhvatiće održavanje seminara u prostorijama novosadskog Otvorenog univerziteta, dok će oficijelne aktivnosti biti realizovane u Gradskoj kući, tokom dešavanja.     




Održavanje Vojvođanskog festivala klasične gitare koje ova Asocijacija realizuje pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i obrazovanje i Gradske uprave za kulturu, svakako će doprineti popularizaciji muzičkog izvođenja na ovom pomalo zapostavljenom instrumentu kada je u pitanji klasična muzika, kao i sazrevanju nove kulturne elite u Vojvodini i Srbiji.


 



Datum objavljivanja: 27.02.2008.