Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Festival fotografije Vizualizator

Centar za razvoj fotografije u Beogradu organizuje sedmi Festival fotografije “Vizualizator”koji će na više mesta u gradu biti održan od 21. novembra do 21. decembra.


 


U okviru ove manifestacije Italijanski institut za kulturu u Beogradu predstavlja izložbu “Čizma” italijanskog fotografa Fabija Zgroja čije će otvaranje biti 22. novembra u 19.00 časova u Galeriji Progres.



Fabio Zgroi počinje samouk da se bavi fotografijom 1984. godine, fotografišući prijatelje i mlade kojima su bliski pank i andergraund muzika. Od 1986. tokom dve godine radi u agenciji Informazione fotografica Leticije Batalje i Franka Cekina za dnevni list "L’Ora" u Palermu. Od početka se posvećuje svom gradu i svojoj zemlji, Siciliji, fokusirajući se na godišnje svetkovine, religiozne ceremonije i svakodnevni život. Putuje i radi u Evropi i raznim delovima sveta. Godine 2000. usredsređuje se na panoramski format posvećujući se urbanom pejzažu i industrijskoj arheologiji. Učestvuje na grupnim i izlaže na samostalnim izložbama u Italiji i van nje. Tokom svoje karijere učestvovao je u internacionalnim projektima i u rezidencijalnim boravcima.





U saradnji sa : IIC Belgrado



Ulaz : Slobodan


 



Datum objavljivanja: 18.11.2019.