Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Etnografski muzej

Projekat Etno mreže je pokrenut 2005. godine uz direktnu podršku USAIDa kao projekat revitalizacije i unapređivanja proizvodnje tradicionalnih rukotvorina, kroz pružanje stručne pomoći proizvođačima, nabavku opreme za proizvodnju, specijalizovane seminare i osposobljavanje za nastup na tržištu, kao i intenzivnu promociju.


 


 Projektom je bilo obuhvaćeno oko 800 žena iz svih krajeva Srbije, od kojih su se mnoge registrovale kao privredni subjekti (zadruge i udruženja).



Etno-mreža je registrovana 2007.godine kao Udruženje proizvođača rukotvorina, koje je delovanjem svog projektno-edukativnog centra, u saradnji sa stručnjacima različitih profila i institucijama, usmereno na stvaranje dobrog i kvalitetnog proizvoda, primerenog zahtevima savremenog tržišta.



Etno mreža je imala veoma zapažene promotivne nastupe, izložbe i modne revije u Izvršnom veću Vojvodine, Galeriji Stara kapetanija i Operi Madlenijanum u Zemunu, hotelu Hajat u Beogradu, Sajmu mode na Beogradskom sajmu, Čikagu, Parizu, Budimpešti. Dobila je više stručnih priznanja i nagrada, od kojih je najznačajnija Prva nagrada za etno- i eko-turizam na Sajmu turizma u Beogradu 2007. godine.



Ove godine je u toku realizacija projekta edukacije novih grupa u saradnji s Ministarstvom poljoprivrede (sektor za ruralni razvoj) i Izvršnim Većem Vojvodine, sa primarnim ciljem samozapošljavanja žena, obogaćivanja turističke ponude i građenja pozitivnog imidža Srbije. Sekundarni cilj se ogleda u podsticanju institucija i donatora da podrže dragocene inicijative za očuvanje tradicionalnih znanja i kulturnog nasleđa Srbije.



Zainteresovani predstavnici medija su pozvani da dođu u Manakovu kuću, u četvrtak, 17.aprila, u 16h. Za sve dodatne informacije o Etno mreži,  pogledajte www.ethnonetwork.com


 



Datum objavljivanja: 17.04.2008.