Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Epopeja savezničkih snaga

Od ponedeljka 3. do srede 12. novembra. Francuski kulturni centar, Knez Mihailova 31 Otvaranje izložbe pondeljak 3. novembar u 18h - Epopeja savezničkih snaga sa Istoka.

 


Uoči devedesetogodišnjice prvog mirovnog sporazuma Prvog svetskog rata potpisanog 29. septembra 1918. u Solunu, Francuski kulturni centar, u saradnji sa Vojnim muzejom u Beogradu i Muzejom vojnog vazduhoplovstva, organizuje izložbu koja će predstaviti "zajedničku istoriju" pet savezničkih naroda: Francuza, Srba, Britanaca, Italijana i Grka. Izložba se sastoji od eksponata iz vremena Prvog svetskog rata, kao i od fotografija koje je načinila foto-služba savezničkih snaga.


Predavanje

Utorak 4. novembar u 18.00

Francuski kulturni centar u Beogradu, Knez Mihailova 31


U okviru predstavljene izložbe, pukovnik Kristijan de Gatin, unuk maršala Franšea D’Eperea, održaće predavanje o velikoj ofanzivi savezničkih snaga 1918. godine. Učesnici će tom prilikom moći da saznaju tok oslobodilačke ofanzive, kao i da dobiju mnogo informacija o ulozi i učešću maršala Franšea D’Eperea, koji je na čelu savezničkih snaga bio jedan od glavnih aktera u oslobađanju Srbije.


 


Datum objavljivanja: 21.10.2008.