Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Entropija

Od 13. do 25. oktobra u Grafičkom kolektivu, Dragan Momirov će izložiti grafike iz svog novog ciklusa pod nazivom "Entropije".

 


Dragan Momirov se formirao u krugu beogradske grafičke škole prihvatajući jedno od njenih temeljnih načela - odnegovani odnos prema tradiciji i klasičnim sredstvima grafičkog medija. U svom novom ciklusu grafika pod radnim naslovom Entropija Momirov nastavlja da istražuje fenomen redukcije suvišnog elaboriranom na upečatljivom znakovnom sistemu, odnosima čistih površina, suvog žiga, delikatnom kolorističkom toniranju. I kao i u svojim ranim radovima, bez obzira na srandardne dimenzije oni ostavljaju utisak monumentalnosti. Mada je svoju artističku i medijsku produkciju zasnovao na postulatima klasične grafičke škole Momirov u traganju za sopstvenim znakom i duhom vremena danas paralelno koristi stare ali i nove tehnologije.




Dragan Momirov (1962). Fakultet likovnih umetnosti (1989) i postdiplomske studije (1991), Beograd.  Član ULUS-a. Na Fakultetu likovnih umetnosti docent na predmetu Grafika i crtanje. Od 1989. godine izlaže na samostalnim i kolektivnim izložbama.

Nagrade/izbor: Nagrada za grafiku iz fonda Đorđe Andrejević Kun, Druga nagrada na II bijenalu grafike, Beograd, Nagrada za litografiju, World Print Festival Agart, Ljubljana, Veliki pečat Grafičkog kolektiva 2006.


 


Datum objavljivanja: 20.09.2008.