Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Emir Škandro, dnevnički zapisi

U utorak, 1. juna, 2010. u 19 časova u Galeriji SULUJ, otvara se samostalna izložba autora Emira Škandra. Izložba traje do 12. juna.

 


Samostalnom izložbom manjih, suptilnih likovnih radova, svojevrsnih dnevničkih zapisa, beogradski umetnik Emir Škandro će predstaviti likovnoj publici opus koji je nastao u poslednje četiri godine.Radi se o seriji crteža na papiru, radjenih  kombinovanom tenikom, manjih dimenzija, koje je umetnik dnevno realizovao, likovno oblikujući lična mentalna, emotivna i duhovna stanja .Ove dnevne "beleške", čiste, iskrene i sveže, uvek su veoma interesantni deo umetnikovog celovitog dela. Emirove likovne " beleške"  kroz finu geometrizaciju, crtež i vodene nanose pigmenata rezultiraju skladom , osećajem mere i skromnošću  umetnika...


Emir Škandro je rođen u Beogardu 12.12.1957.godine. Završio FLU i post-diplomske studije na odseku za grafiku istog fakulteta 1991.godine.  Član ULUS-a od 1990.godine. Do sada izlagao na mnogim grupnim izložbama  u  zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Beogradu. Ovo je sedma samostalna izložba  na kojoj  izlaže radove nastale u poslednje četiri godine.  


"Svojim pažljivim i čitkim rukopisom,uveliko osvešćen  u nastojanjima, on novom pokretačkom snagom  ispisuje stranice  i stranice, šifrovanog dnevnika o spoznatim etapama najvećeg putovanja svog života, u kome svaka pojedinačna stranica predstavlja upečatljiv i zaokružen likovni esej."                                               


Vesna Todorović              


                                                                                            


Datum objavljivanja: 28.05.2010.