Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Emilija Radojičić & Mario Kolarić: Titraj

Finiširamo prošlogodišnju izlagačku sezonu izložbom Titraj, koja se otvara u ponedeljak, 6. februara od 20 časova. Titraj je treća kolaborativna izložba Emilije Radojičić i Maria Kolarića, umetničkog para iz Beograda.


 


Oni uz svoje sopstvene umetničke prakse od 2011. godine realizuju i kolaborativne nastupe, a svako ko je bar jednom posetio KC Grad imao je priliku da vidi njihov zajednički mural koji krasi stubove u pizemlju.



Emilija Radojičić (EmaEmaEma) radi u poljima crteža, slike, fotografije, objekata, instalacija i urbanih intervencija. Do sada je realizovala mnogobrojne samostalne i grupne izložbe, audio-vizuelne performanse i kolaboracije.



Mario Kolarić rođen 1984. u Beogradu, odrastao u Osijeku, diplomirao na ALU Zagreb 2010. Član HDLU-a i 2011. Radi u polju crteža, objekata i instalacija. Do sada je imao par samostalnih i nekoliko grupnih izložbi u Hrvatskoj i Evropi.

Postavka Titraj će predstaviti publici objekte nastale kao posledica kolaž-dijaloga između dvoje autora. Ona je nastavak njihovog promatranja ličnih praksi i kako one utiču jedna na drugu.


 



Datum objavljivanja: 01.02.2017.