Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Elizabeta Perić: Skulpture i crteži

U četvrtak, 22. oktobra u 19. sati u Galeriji '73, Požeška 83a, otvara se samostalna izložba skulptura i crteža autorke Elizabete Perić. Izložba traje do 3. novembra, 2015. godine.

 


Elizabeta Perić rođena je 17.10.1972. godine u Beogradu. Diplomirala je na Akademiji umetnosti na Cetinju 2000. godine, na smeru vajarstvo, u klasi prof. Pavla Pejovića.Dobitnica nagrade vajarstva za 2000. godinu, Akademije umetnosti na Cetinju. Od 2000– 2002. god. radila kao asistent vajarke Rene Rusijan u Ljubljani na Famul Stjuart školi na predmetu vajarstvo. Vodila koloniju za metal za studente u gradu Štore, Slovenija. Član je ULUSA  i ULUPUDSA. .Učestvovala na više samostalnih i koklektivnih izložbi i vajarskih kolonija. Živi i radi u Beogradu.


Radovima predstavljenim na ovoj izložbi vajarka Elizabeta Perić istražuje poziciju portreta i figure u savremenoj skulpturi.Predstavljene skulpture i crteži reljefi specifičnim vajarskim tretmanom i primenom tehnike keramike pružaju upečatljiv utisak i doživljaj ženske figure i portreta, što je i tema stvaralačkog rada umetnice. Elizabeta maksimalno koristi potencijale koje nudi tehnika keramike, a ko je na poseban način primenjuje kako bi istakla svu kompleksnost prikazivanja ženskog portreta i figure, čime se naročito stavlja akcenat na pitanje ličnosti žene u savremenom društvu i svu složenost njene pozicije u istom.


 


Datum objavljivanja: 22.10.2015.