Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Elektrika i master klas

U petak 8. februara u 19h u okviru radionice za elektronski crtež i digitalnu grafiku, Vuk Palibrk, strip autor, izdanak pančevačke Kuhinje održaće master klas, koji će biti otvoren za javnost. U Studiu 26 zakazano je i otvaranje izložbe Elektrika 19.2.u 19h.

Radionica je osmišljena kao proces upoznavanja polaznika sa savremenim grafičkim dizajnom, kroz izradu digitalnih karaktera, predvanja, tribine i debate. Pokrenute teme obuhvataju nove grafičke tendencije iz različitih domena popularnih vizuelnih izraza (uticaji video igara, reklamne industrije, strit arta, digitalne fotografije i drugih kratkih elektronskih formi). Radionice se održavaju utorkom od 16:00 do 18:00h i petkom od 19:00 do 21:00h, studio 26.


U Studiu 26 zakazano je i otvaranje izložbe Elektrika 19.2.u 19h. Elektrika obuhvata fotografije, sito štampu, plakate, pozivnice, stikere, omote albuma grupe Klopke za pionira. Elektrika je nepredvidivi galerijski odeljak i institucionlna inovacija Centra za kulturu Pančevo. Izložba se odnosi na okruženje, ambalažiranost i vizuelnu individualnost galerije Elektrika.

Uz otvaranje izložbe biće upriličen razgovor o Elektrici u kome učestvuju: Vladimir Palibrk, Aleksandar Zograf ali i muzička grupa Klopka za pionira, jedan od glasova Elektrike. Moderator: Bojan Janković.


 


Datum objavljivanja: 06.02.2008.