Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Eksperiment

U ponedeljak, 14. januara u 19h, otvaranje izložbe radova članova sekcije likovnih umetnika fotografije ULUPUDS-a u Galeriji O3one. Izložba će trajati do 23. januara.

Eksperimentalno u najširem smislu te reči, kao lični iskorak autora, idejna je nit grupne izložbe pod nazivom, članova sekcije likovnih umetnika fotografije ULUPUDS-a (Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajna Srbije).


Zastupljeni autor predstavljaju se, ovom prilikom, sa po jednim odštampanim, i drugim radom prikazanim u elektronskoj formi, koji su nastali u kreativnom nemiru i težnji ka novom, odnosno drugačijem umetničkom rezultatut u odnosu na prethodne. Reč je većinom o autorima koji godinama, a neki i decenijama, pomeraju granice u umetničkoj fotografiji. Otuda veština, preciznost ideje, svedenost u izrazu. Izložbi pod nazivom Eksperiment prethodila je istoimena izložba ove sekcije, održana pre punih deset godina, u Galeriji Singidunum u Beogradu. Izložba će u svom novom izdanju, biti predstavljena i u Novom Sadu, Nišu i drugim gradovima u Srbiji, kao i u centrima pojedinih zemalja u okruženju. Na taj način, radovi ovih umetnika imaće recepciju u regionu, a možda će se, zahvaljujući interakciji autora sa drugim kolegama i širom publikom, začeti ideja o nekom novom eksperimentu.


 


Datum objavljivanja: 12.01.2008.