Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ekologija tehno uma

Tokom petnaest godina postojanja redakcija galerije Kapelica je uspela da uspostavi produkcijske uslove za predstavljanje umetnika koji su za predmet interesovanja odabrali nauku i tehnologije i njihov impakt na savremeno društvo. Otvaranje nove izlagačke sezone je u subotu, 29. maja od 16 časova.

 


EKOLOGIJA TEHNO UMA

17+ umetnika

Kustoska selekcija: Jurij Krpan

http://www.kapelica.org/


Selekciju umetnika, koja bitno označava savremene istraživačke umetničke prakse u Sloveniji, prvi put su predstavili na međunarodnom festivalu Ars Electronica, Linz, Austrija u privilegovanoj sekciji Featured Art Scene, a drugi put na festivalu Arzenal Depo 2K9 u filmskim studijima Viba filma u Ljubljani 2009, što se podudaralo sa obeležavanjem osamdesetogodišnjice inaugurisanja slovenačke istorijske avantgarde (Junge Slowenische Kunst) u berlinskoj konstruktivističkoj reviji Der Sturm.

Za potrebe predstavljanja diskursa savremene istraživačke umetnosti i popularizovanja istraživačkog umetničkog stvaranja u Sloveniji, Kapelica je dizajnirala izložbu sastavljenu od četrnaest aluminijumskih konstrukcija na kojima su grafički predstavljeni simptomatički projekti pojedinačnih umetnika. Umetnici svoje panoe mogu dograđivati u odnosu na razvoj svog rada, ali u razvijenom obliku panoi će biti opremljeni sa mehaničkim interfejsima koji će stvoriti utisak performativne dimenzije stvaranja.

Na izložbi u International Test Site-u, panoi će biti opremljeni sa kratkim video insertima koji u aktuelnoj fazi razvoja substituiraju mehaničke interfejse.




mapa lokacije: http://itsz1.wordpress.com/map/


 


Datum objavljivanja: 19.05.2010.