Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Ekolibrijum

Foaje Kulturnog centra Pančeva Vojvode Živojina Mišića 4, Pančevo Izložba slika i crteža EKOLIBRIJUM 4 – 16. oktobra 2022. Otvaranje: 4. oktobar, u 17.00

 



 


Lepota i raznovrsnost živih bića oduvek su bili inspiracija umetnicima. Ovom prilikom grupa umetnika okupila se oko ideje da obeleži Svetski dan zaštite životinja i time doprinese većoj naklonosti i odgovornosti, kao i svesti da nismo sami na planeti, već da je delimo s tim divnim stvorenjima. Među izloženim delima biće dela slikara, vajara, grafičara, kao i umetnika multimedijalne umetnosti.

Radovi su tematski i podržavaju brigu o životinjama, kao i potrebu za zaštitom životinja i prirode uopšte, što je inače i program udruženja Ekolibrijum. U organizaciji događaja učestvuje i naša sugrađanka Svetlana Karović Deranić, čija je skulptura Leo postavljena u Narodnoj bašti, a plod je saradnje sa članovima udruženja.



Ekolibrijum je veoma aktivno udruženje i za par godina postojanja priredilo je više događaja i akcija kojima se trudi da unapredi svest javnosti u odnosu na napuštene životinje i skrene pažnju na potrebu očuvanja prirode.



skulptur@live.com


 



Datum objavljivanja: 03.10.2022.