Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Eko - svesne fotografije

Izložbe eko-svesnih fotografija beogradskih umetnika Nebojše Aleksića i Slobodana Vračara, može se pogledati do 25. juna u TC Eurocentar, Makedonska 30. Akcija je pokrenuta na inicijativu neformalne kreativne grupe KOMBINAT .


 


Akcija je pokrenuta na inicijativu neformalne kreativne grupe KOMBINAT koja ovom prilikom predstavlja  ekološki osvešćene, eko-fotografije beogradskih umetnika pod pokroviteljstvom Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja Republike Srbije, a u okviru nacionalne kampanje "Očistimo Srbiju".



Postavljanje izložbe pomogli su Čivning društvo i kompanija EFT Group.



Cilj akcije je podizanje svesti mladih ljudi u Srbiji o potrebi očuvanja životne sredine i promene postojećih negativnih navika u odnosu na životnu sredinu koja nas okružuje i čiji smo sastavni deo uz poziv da se problemu ekologije pristupi otvoreno i na kreativan način. Želja organizatora je da izborom teme, fotografija i promotivnog materijala, ali i izborom mesta održavanja izložbe u Coffee dream bar-u u ul. Kralja Petra 23 i Makedonskoj 30 – atipičnim za beogradsku kulturnu scenu – promoviše mesto okupljanja današnje omladine (kafić) kao poligon za razmenu kreativnih i društveno-korisnih ideja, kao što je to slučaj u razvijenim zemljama.

 

Otvaranju izložbe prisustvovaće zvaničnici Ambasade Velike Britanije, Britanskog saveta, Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, glavnog sponzora kompanije EFT Group, i drugi gosti. Izložba traje do 25. juna 2009. godine.



 


 


Datum objavljivanja: 26.05.2009.