Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Eidola

Otvaranje izložbe Eidola u Galeriji SKC na Novom Beogradu zakazana je za 22.januar u 19h. Izložba umetnice Tatjane Lečić Bandović biće otvorena do 4 februara.

 


Tatjana je rođena 25. avgusta 1976. u Loznici. Godine 2003. diplomirala slikarstvo u klasi profesora Koste Bunuševca  na  Akademiji lepih umetnosti u Beogradu. Od 2005. član je Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajna ULUPUDS.  


 


 

Samostalne izlozbe:

2005. Galerija Međunarodnog kulturnog centra YUBIN, Beograd

2005. Klub ljubitelja književnosti Ben Akiba, Beograd

2005. Galerija Mina Karadžić, Vukov dom kulture, Loznica



25 kolektivnih izložbi, od kojih bi istakli:

2001. Izložba radova Međunarodne studentske likovne kolonije Tršić, Plock, Poljska

2005. Bienal Internacional de Gravura do Douro, Alijo,Portugalia

2006. The Iowa Biennial Exhibition of Contemporary Miniature Prints 2006,  Iowa,USA

2007. VI International Exibition of Miniatures “little m”, Lithuania


 

Večitu temu i potrebu i umetnika i ljudskog bića za portretisanjem Tatjana Bandović je iskoristila kao temu ove izložbe, koristeći racionalnu tehniku poentilističkog postimpresionističkog perioda, modifikovanu u specifičan stil dugih poteza, kroz koje se, kao kroz zavesu pomaljaju likovi, ciji nam odrazi ulaze u dušu. Ovaj krajnje konstruktivan način izražavanja ne ugrožava misao i senzibilitet umetnice. Ona je okrenuta ka apstrakciji, a do nje je vode intuitivne sposobnosti pomoću kojih uspostavlja harmoniju. Njeno slikarsko razmisljanje je negde između psiholoskog portreta, uveličanog do neprepoznatnjivosti, i potpunog gubljenja forme u interesantnu igru svetlosti. Ako obrnutim procesom, u masti, smanjujemo slike otkrivamo tajnu i realne oblike likova, figura...Možemo da prihvatimo misao da slikarstvo nije prvi lik predmeta koji dopre do oka... ono je ono sto sledi, ideja i emocija.


 



Datum objavljivanja: 20.01.2008.