Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Efekat pregleda - Javno vođenje br. 6

„Efekat pregleda”- Javno vođenje br. 6: javni prostor / izložbeni prostor Javno vođenje Subota: 11. septembar u 12 časova Muzej savremene umetnosti Beograd Ušće 10, Blok 15

 



 


Šesto javno vođenje kroz izložbu „Efekat pregleda” jednog od autora projekta, Zorana Erića, baviće seumetničkim radovima realizovanim u prvoj fazi projekta u Parku skulptura, kao i njihovim odnosom sa radovima istih umetnika izloženih u zgradi MSUB.

 

Zbog izbijanja zaraze korona-virusom, kustoska strategija je bila da se projekat uobličili u dve faze. Otvaranje prvog dela i početak projekta „Efekat pregleda” održano je 2. oktobra 2020. godine. Prvi deo je obuhvatio niz instalacija u Parku skulptura Muzeja, mural na Osnovnoj školi „Svetozar Marković“, intervencije na otvorenom u raznim gradskim i ruralnim sredinama, performans, umetničku radionicu, umetnički projekat na Instagramu i proizvodnju personalizovane poštanske marke s motivom umetnice.

 

U drugoj fazi, na izložbi u zgradi Muzeja na Ušću, pojedini umetnici koji su učestvovali u prvoj fazi realizovali su nove projekte, dok su drugi konceptualno i tematski vezali svoje prvobitno izvedene radove u javnom prostoru sa radovima pripremljenim za izložbeni prostor MSUB.

 

Vođenje će započeti u Parku skulptura, ispred glavnog ulaza u zgradu Muzeja.

 


 



Datum objavljivanja: 07.09.2021.