Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

East Side Story

Projekt "East Side Story" bavi se pravima seksualnih manjina u društvu koje divljački reaguje na različitost. Otvaranje izložbe je u petak, 10. oktobra u 19 časova u Salonu Muzeja savremene umetnosti, Pariska 14, Beograd.

 


''Projekt "East Side Story"  bavi se pravima seksualnih manjina u drustvu koje divljački reagira na različitost. Reakcije stanovništva na nastojanja aktivista da na Gay Pride-u u Beogradu 2001. i Zagrebu 2002. izbore jednaka prava i za homoseksualne osobe - zgrozile su me. Pregledavajući dokumentarne snimke koje sam prikupljao s različitih televizija, svaki sam put iznova bio u nevjerici prestravljen činjenicom da ljudi mogu biti tako brutalni prema nekome samo zato što je drugačiji. Odlučio sam da u oba grada, zajedno s koreografkinjom i plesačima izvedem umjetničke plesne intervencije na istim tim lokacijama. Zelim sugerirati kako je kreativna snaga ovdje još uvijek u nekoj vrsti pokreta otpora koji pokušava promijeniti tvrdokorno konzervativno društvo na bolje.'' 


Igor Grubić 


Izložba ce biti otvorena do 2. novembra 2008. 


Igor Grubić rodjen je 31.08.1969. u Zagrebu. Završio je Akademiju Likovnih umjetnosti (multimedija) 1998, i Akademiju Dramskih umjetnosti (teorija montaže), 2000. u Zagrebu. Izlagao na većem broju samostalnih i grupnih izložbi u Hrvatskoj, Srbiji, Italiji, Engleskoj, Nemačkoj itd.


Muzej savremene umetnosti Beograd 


 


 


Datum objavljivanja: 08.10.2008.