Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dženifer Garet

Spomen park Kragujevački oktobar, poziva na otvaranje izložbe grafika Dženifer Garet iz Kanade, u utorak, 20. maja u 20h. Izložba će trajati do 3. juna.


 


Dženifer Garet rođena je u Sadberiju (Ontario, Kanada). Pohađala je Three Schools of Art u Torontu (Kanada), Lakehead University u Tander Beju (Kanada), zatim odsek grafike na Likovnoj akademiji u Zagrebu, Likovnu akademiju u Kartumu (Sudan) i Atelier Alexandria u Aleksandriji (Egipat). Pored slikanja, bavi se komponovanjem, pevanjem, glumom, pisanjem i režiranjem. Do sada, uradila je: više murala, ilustracije za četiri naslovne strane knjiga za Oberon Press Publications u Otavi, trideset i četiri publikacije za dečje knjige Italijanske narodne priče u izdanju Logosa (Split, Hrvatska), dizajnerska rešenja za pozorišne plakate.




Po pozivu radila je godinu dana kod profesora Ante Kuduza na odseku za grafiku Akademije u Zagarebu, zatim Koledžu za likovne umetnosti na u Kartumu (Sudan), šest meseci u Atelier Alexandria u Aleksandriji (Egipat). Osnivač je Centra za međugeneracijsku umetnost Atikokana (Kanada), Udruženja pozorišnih stvaralaca Atikokana Akt, Uličnog festivala Hopla u Zagrebu.Dobitnik je Prve nagrade Saveta galerije u Tander Beju regionalne izložbe Uzmi to zdravo za gotovo, kao i više stipendija. Imala je preko sedamdeset tri samostalne izložbe u Kanadi, i brojne grupne izložbe u Kanadi i Hrvatskoj.


Njeni radovi nalaze se u javnim kolekcijama Esso stalne postavke, na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, na Lakehead University, u Kanadskim ambasadama u Hrvatskoj i Srbiji, Ateljeu Aleksandrija, Institutu za umetnost i književnost u Kartumu (Sudan), i brojnim privatnim kolekcijama.


 



Datum objavljivanja: 19.05.2008.