Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Duška Miladinović i Jovana Semiz: Iz života gradske omladine

Iz života gradske omladine - Duška Miladinović i Jovana Semiz 05.10.2023-11.11.2023, 12:00-20:00 Galerija Artget, Trg Republike 5/1 Otvaranje: četvrtak, 5. oktobar od 19.00

 



 


Iz života gradske omladine

Duška Miladinović i Jovana Semiz

 



U vremenu brzog smenjivanja kulturnih kodova oko kojih se generacije socijalizuju, fotografije Duške Miladinović i Jovane Semiz posreduju i svedoče sopstveno iskustvo stvarnog prisustva.

U slučaju obe autroke teme ovih fotografija su zabave i žurke, te serija introspektivnih autoporteta Duške Miladinović. U tom okružju se, na izuzetno direktan, neposredan, kritički način, odvija priča o odrastanju, seksualnosti.



Biografije:



Duška Miladinović rođena 1997. godine u Novom Sadu gde je završila Srednju školu za dizajn Bogdan Šuput, na smeru likovni tehničar. Osnovne studije završila je na katedri za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu, gde trenutno pohađa master. Pored primarnog polja umetničkog delovanja intenzivno se bavi analognom fotografijom poslednjih šest godina. Živi i radi u Novom Sadu.



Jovana Semiz rođena 1997. godine u Novom Sadu, gde je završila srednju školu za dizajn Bogdan Šuput, smer likovni tehničar, a trenutno je apsolvent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na departmanu likovnih umetnosti, odsek fotografija. Aktivno se bavi dokumentarnom i event fotografijom od 2016. godine i sarađuje sa mnogobrojnim festivalima i magazinima, među kojima su El Srbija (Elle), Vajs (Vice), Grain Magazin, PostPravda magazin, Kamboja pres (Kamboja press), festival Vizualizator, Gradić fest, Kaleidoskop kulture. Član je Egzit foto-tima od 2022. godine. Njena knjiga fotografija Borderline of Freedom objavljena je 2019. godine u saradnji sa Kamboja presom. Prvu samostalnu izložbu imala je u Šok zadruzi pod nazivom Oversaturated. Dobitnica nagrade za najboljeg fotografa iz Srbije na VII svetskom Bijenalu fotografije.


 





 


Datum objavljivanja: 04.10.2023.