Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Duše Uroša Jankovića

U utorak, 24. marta u 19 časova u Galeriji Feniks, Tadeuša Košćuškog 28, otvara se samostalna izložba slika autora Uroša Jankovića, pod nazivom "Duše". Izložba se može pogledati do 11. aprila.

 


Uroš Janković, rođen je u Beogradu 1971. godine, gde je 1990. upisao Medicinski Fakultet i završio prve dve godine studija. Istovremeno sa studijama medicine počeo je da se zanima za slikarstvo i 1992. odlucio da prekine studije da bi se više bavio slikanjem. Godine 1992. seli se u London gde se upisuje na studije slikarstva na City & Guilds of London Art School gde je i diplomirao 1996. Iste godine se upisuje na postdiplomske studije na Royal Academy of Arts, ali odlučuje da odustane i seli se u Stockholm gde u naredne tri godine slika i radi razne poslove. 1999. godine u martu izlaže po prvi put u galeriji Gunn Rummet u Stockholmu.


Iste godine počinje da studira arhitekturu na Kraljevskoj tehničkoj školi u Stockholmu.


2002. se seli u Švajcarsku da bi nastavio studije arhitekture na Federalnoj Politehničkoj školi u Lozani gde studira i radi da bi magistrirao 2006. godine. Vraca se u Švedsku gde radi do leta 2007. kao arhitekta. U jesen 2007. odlučuje da počne da deli svoje vreme izmedju rada u Beogradu i u Švedskoj gde počinje i svoju privatnu praksu.


"Trenutno se paralelno bavim arhitekturom i slikanjem sa ciljem da ove dve aktivnosti na neki način objedinim u budućnosti."


 


 


Datum objavljivanja: 21.03.2009.