Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dušan Milovanović: Svet tačke

U Prodajnoj galeriji Beograd, na Kosančićevom vencu u četvrtak 17. avgusta u 19 časova otvara se izložba "Svet tačke", autora Dušana Milovanovića. Izložba traje do 4. septembra, 2017. godine.


 


Dušan Milovanović u Prodajnoj galeriji „Beograd“ predstavlja izložbu slika  pod nazivom „Svet tačke“ na kojoj će publika moći da vidi ulja na platnu, slike u tehnici tuš i gvaš na papiru kao i jednu fotografiju koja konceptualno govori o sadržaju izložbe. Dušan Milovanović se više od dvadeset godina bavi tačkom u svom slikarstvu, čemu je prethodila redukcija forme i svođenje kolorita na odnos crnog i belog. U najnovijim radovima umetnik izlazi iz ove poetike što se ogleda u radovima na papiru, gde se ponovo pojavljuje kolorit.



O svojim slikama Dušan Milovanović u tekstu kataloga kaže: “Moglo bi se reći, da su ovi radovi proizvod situacije u kojoj čovek nakon nesvesnog ili polusvesnog rada po instinktu zastane i počne da se pita: “Šta ja to u stvari radim, šta slikam, šta je slika uopšte, na čemu je zasnovana, šta se uopšte može slikati, šta je svet?““

                                        

Dušan Milovanović (1961) završio je gimnaziju u Šapcu 1980. godine. Diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1986. godine. Magistrirao je slikarstvo na istom fakultetu 1989. Član je ULUS-a od 1988. godine. Izlaže od 1979. na većem broju samostalnih i grupnih izložbi u zemlji, bivšoj Jugoslaviji, Švajcarskoj, Belgiji, Francuskoj, Španiji, Bugarskoj, Mađarskoj. Slike su mu otkupili Republička zajednica za kulturu Srbije, Televizija Novi Sad, Sekretarijat za kulturu grada Beograda za Muzej grada. Živi i radi u Beogradu.


 



Datum objavljivanja: 15.08.2017.