Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dunja Sirmium: Metasomnia

U petak, 12. januara, 2018. godine u 19h. u Galeriji SKC Novi Beograd, otvara se samostalna izložba crteža i slika autorke Dunje Sirmium, pod nazivom, "Metasomnia".


 


Dunja Sirmium (1984) diplomirala je je na FPU na smeru zidno slikarstvo, 2010. Član je Udruženja ULUPUDS. Pored talenta, Dunja poseduje neiscrpnu energiju ali i profesionalnu radoznalost i svestranost. Sa izuzetnim zadovoljstvom radila je kao dekorater cvetnih aranžmana u porodičnoj radnji gde je odradila veliku mozaičku površinu u eksterijeru; radila je i kao profesor crtanja i slikanja u školi u Sremskoj Mitrovici; kao konzervator – restaurator keramike u Centru za konzervaciju u Beogradu i kao konzervator – restaurator na antičkom mozaiku u Sirmiumu.


Izložba se sastoji iz dva ciklusa : prvi ciklus čine crteži rađeni na papiru tehnikom tuša i kolaža; drugi ciklus čine uljane slike rađene na platnu. Dok su crteži uniformnog formata, slike su različitih dimenzija, sklapaju mozaik, nadovezuju se jedni u druge a istovremeno je svaka slika posebna priča. Zamisao je da na izložbi čine jednu celinu i tako imaju mozaičku kompoziciju.


 



Datum objavljivanja: 12.01.2018.