Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dunav - reka života

U četvrtak, 21. maja u 20 časova u Galeriji Stara kapetanija u Zemunu, otvara se samostalna izložba autorke Renate Christin (Regensburg, Nemačka), pod nazivom "Dunav - reka života". Izložba traje do 2. juna.

 


RENATE CHRISTIN - REGENSBURG, Nemačka



DUNAV - REKA ŽIVOTA



Rodjena u Regensburgu. Obrazovala se na Akademiji vizuelnih umetnosti u Salzburgu (Austrija), Univerzitetu u Haifi (Izrael) i Centru za kreativne studije u Virdžiniji(USA)Samostalno izlagala u Nemačkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Luksemburgu, Danskoj, Italiji, Austriji, Španiji, Češkoj, Slovačkoj, Sloveniji, Ukrajini, USA, Tajvanu, Australiji.



Projekti: 1996- Ulice Evrope, 1997- Kuće Evrope...



Projekat ŽIVOT- REKA-DUNAV je nastao u periodu od 1999. do 2002. godine. Umetnica je sa broda fotografisala Dunav - obale i vodu, od Regensburga do Crnog mora. Izložba bi se sastojala od fotografija koje su instalirane u 23 objekta, dnevnički zapisi putovanja sa skicama i crtežima, video materijala, ulja na platnu prizora sa plovidbe i prostorne instalacije. Projekat je zamišljen da, kao i Dunav, spaja narode i zemlje,uspostavljajući saradnju sa zemljama kroz koje Dunav prolazi. Projekat je do sada realizovan u Rumuniji, Slovačkoj, Moldaviji, Ukrajini, Hrvatskoj, Austriji, Nemačkoj.


 



Datum objavljivanja: 18.05.2009.