Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dučko Milošević: Kule i gradine

U Maloj galeriji Doma Vojske Srbije u sredu, 25. jula 2018. godine u 19 sati, biće otvorena izložba akvarela „Kule i gradine“ autora arhitekte Duška Miloševića. Publika će moći da pogleda postavku od 23 slike velikih formata iz istoimenog ciklusa.


 


Urađeni u formi poliptiha, od po pet akvarela približne veličine, poređanih vertikalno, prizori na slikama su uglavnom arhitektonski, ali ima izleta i u teme iz istorije umetnosti i etnologije.Osnovna postavka sastoji se od 23 slike velikog formata iz ciklusa „Kule“, a dopunjena je sa šest akvarela, takođe velikog formata, iz ciklusa „Zidovi“. Umetnik će se predstaviti i akvagrafijama, tehnikom koja se sastoji iz kombinacije akvarela i fotografije.

Akvarelisanje, crtanje i bojenje slobodnom rukom, bez lenjira i razmera, viševekovni je predmet u izučavanju arhitekstonskog posla.  Duško Milošević je do sada imao nekoliko grupnih i četiri veće samostalne izložbe. Dobitnik je Druge nagrade na Sedmom oktobarskom salonu slikara amatera 1980. godine, a objavio je i četiri knjige kratkih priča.


 



Datum objavljivanja: 25.07.2018.