Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Duboko, dublje u Plavom

U galeriji Francuskog kulturnog centra u Jangonu (Mjanmar) od 21. - 29. novembra Slobodan Kaštavarac, akademski slikar iz Beograda, izložiće tridesetak radova iz ciklusa “Duboko, dublje u Plavom” nastalih tokom 2007. godine. Svi radovi su rađeni u tehnici akrilik na papiru.


 


Izložbu je organizovala Ambasada Srbije u saradnji sa Nacionalnim muzejom Mjanmara, uz veliko zalaganje g. Dragana Janekovića, otpravnika poslova naše Ambasade i deo je projekta predstavljanja savremenih srpskih likovnih umetnika pod nazivom “Lepa Srbija”.


Jedan rad sa izložbe ostaće u posedu Nacionalnog muzeja u Jangonu koji na taj način stvara zbirku savremene srpske likovne umetnosti.


Izložbu prati dvojezični katalog (engleski-mjanmarski), a predgovor je napisala Mirjana Vajdić Bajić, istoričar umetnosti iz Beograda.


Slobodan Kaštavarac rođen je 1952. u Beogradu. 1980. diplomirao je na Fakultetu Likovnih umetnosti, odsek slikarstvo. 1981. postaje član ULUS-a. Više puta samostalno i grupno izlagao u zemlji i inostranstvu. Živi i radi u Beogradu u statusu slobodnog umetnika.


 


 


 



Datum objavljivanja: 21.11.2008.