Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Drvo života - Laza Ristovski

U ponedeljak, 12. maja u 19.h u galeriji Ozon biće otvorena izložba Drvo života - Laza Ristovski.

 


 


Retki su umetnici koji u svom opusu imaju toliko ostvarenja i angažmana stilski veoma različitih, a u isto vreme objedinjenih osobenim pečatom i jedinstvenim talentom autora. Upravo takav umetnik bio je Laza Ristovski, kompozitor, aranžer i virtouz na instrumentima sa klavijaturom.             


Poslednjih 15 godina Laza je živeo i radio boreći se sa multipleks sklerozom, opakom bolešcu koja nije uspela  da ga zaustavi, demorališe i odvoji od muzike. Njegov album Drvo Života ostao je nedovršen. Uz pomoć renomiranih kolega, autora i izvođača snimljeno je deset kompozicija sa  ovog albuma, gde svaku numeru peva različit pevač. 


Dado Topić (Time), Dragi Jelić (Yu grupa), Tijana Dapcević, Ognjen Radivojević, Niggor, Nikola Čuturilo…..samo su deo “All Star” ekipe koja se nesebično odužila svom prijatelju učešćem na albumu. Omot cd-a kreiraće majstor dizajna profesor Rastko Ćirić. 


Izlazak albuma pratiće mini turneja po Srbiji, koja će biti humanitarnog karaktera, kao i izložba fotografija, omota i plakata Laze Ristovskog u O3one-u.


 



Datum objavljivanja: 25.04.2008.