Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Drugi pogled na Srbiju

DOBROVOLJNO U BEOGRADU predstavlja izložbu fotografija EVS volontera. Sreda, 3. jul u 19. sati, Kulturni centar Reks, Jevrejska 16.


 


Autori i autorke fotografija postavljaju razna pitanja:  Zašto volimo da putujemo u druge zemlje? Da bismo iskusili drugačiji način života, upoznali nove ljude, otkrili druge kulture, ispunili svoj san...Svi imamo različite razloge, od ličnih do profesionalnih, ali šta se dešava kada tamo dođemo? Najpre nam je potrebno neko vreme da bismo se prilagodili i istražili zemlju u koju smo došli. U početku smo uplašeni: novi jezik, novi grad, drugačiji način rada, prevoza... Nova kultura može da nas uplaši, začudi, ili jednostavno oduševi, ali onda je vreme da zađemo dublje i bolje je upoznamo. Tokom ove avanture izdvajaju se jedinstveni trenuci predstavljajući drugačiji, skriveni deo svakodnevnog života.


U međuvremenu, fotografije iz privatnog života i sa odmora mladih Evropljana pozivaju vas da otkrijete njihov život u Beogradu: njihova omiljena mesta i način na koji vide srpsku kulturu i svakodnevicu. Ovo putovanje kroz foto albume pružiće vam novi pogled na poznata beogradska mesta, ali i otkriti neka sasvim nova, čak i za lokalne poznavaoce skrivenih mesta.


Koordinatorka: Alexandra Collin

Umetnici : Aleksandra Koteczek (Centar E8), Clémence Sonet (Centar E8), Zuzana Gogová (REX) i Philipp Milošević (Media Education Center).



Datum objavljivanja: 02.07.2013.