Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Drugačija stvarnost

Prva samostalna izložba crteža i slika Eleonore Radivojević u tematskom smislu predstavlja traganje za primordijalnim oblicima bivstvovanja, unutrašnjim sadržajima i emocijama koje je pojela svakodnevica. Izložba traje od 28. oktobra do 9. novembra u Galeriji Doma omladine.

 


Na Eleonorinim crtežima i slikama, motivi floralnih arabeski se povezuju sa procesom samorefleksije kao lične prakse umetnice. Kroz dug proces stvaranja, pročišćavanja i pojednostavljanja u korist novog meta-simboličkog, Eleonora Radivojević želi da nam ponudi doživljaj ponovnog povratka prirodi.

Neutralni fon suptilnih slika i crteža umetnica povezuje sa očišćenjem od svega čemu se dnevno robuje, meditacijom i osvešćenim erotizmom i vraća nas davno pokidanim vezama ljudskog bića sa samim sobom i svetom.




Eleonora Radivojević, rođena 1983. godine u Smederevskoj Palanci, diplomirala je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu 2008. godine u klasi profesorke Anđelke Bojović. Rad je grupno predstavljala u izložbenim prostorima Galerije DOB i FLU u periodu od 2003. do 2007 godine. Dobitnica je nagrade Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu za najbolji crtež 2007. godine.

Izložba traje do 9. novembra 2008. godine


 


Datum objavljivanja: 22.10.2008.