Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Druga godina

Izložba Druga godina 08/05/07 – 08/05/08 predstalja radove većeg broja umetnika koji su imali samostalne izložbe ili su učestvovali u okviru grupnih izložbi organizovanih u MP_ART café galeriji, tokom druge godine njenog aktivnog postojanja.


 


MP_ART café galerija je zvanično otvorena 8. maja 2006. godine. Prva autorska izložba istoričara umetnosti Slavka Timotijevića, pod nazivom "Varijacije na erotsko političke teme", bila je otvorena 10. maja i njom je počelo uspešno delovanje ovog izložbeno-galerijskog  prostora.  U periodu od 8. juna 2007. do 8. maja 2008. godine u MP_ART café galeriji je organizovano četiri grupne izložbe, na kojima je učestvovalo preko dvadeset umetnika i 12 samostalnih izložbi. Pored izložbi koje su obuhvatale različite medije vizuelnih izražavanja, od slike, preko fotografije do videa i digitalne umetnosti, organizovano je i nekoliko umetničkih performansa, prezentacija, promocija i predavanja. Autori zastupljeni na ovoj izložbi su predstavljeni radovima koje su donirali za MP_ART kolekciju koja je u formiranju, i koja za sada broji više desetina eksponata većeg broja umetnika iz zemlje i inostranstva (među kojima su Arnulf Rainer, Christo, Valoch i drugi)..



MP_ART café galerija je alternativno urbano mesto praćenja savremenih umetničkih tendencija kako umetničke scene Novog Sada, tako i šire regije, sa tendencijom međunarodnog povezivanja i saradnje, što potvrđuje i samostalna izložba umetnika iz Bukurešta, Florin Ciulache-a. MP_ART café galerija kao mesto razmene turbulentnih pristupa, koncepata, ideja u okviru različitih stvaralačkih praksi, od likovnih umetnosti, fotografije, dizajna do arhitekture i performansa, postaje prepoznatljivo mesto na kulturnoj mapi Novog Sada.



Koncept razvoja i budućeg rada MP_ART café galerije je još jasnije profilisanje ka autorima različitih vokacija i medija izražavanja, eksperimentu i intenzivnom radu na međunarodnoj saradnji. MP_ART café galerija je za dve godine postojanja stekla zavidno mesto prisutnosti i praćenja kulturno-umetničke scene Novog Sada, svojim profesionalnim radom i svestranom medijskom podrškom, što će biti i osnovni cilj dalje izlagačke aktivnosti i kulturološke misije.



Stvaraoci zastupljeni na izložbi su :

Danica Bićanić, Vera Zarić, Florin Ciluache, MP_art, Saša Pančić, Slobodan Abi Knežević, Sergej Gordan Jarić, Jovanka Ulić, Nina Todorović, Đorđe Milović, Tomislav Lučić i Jelena Tišma..


 



Datum objavljivanja: 08.05.2008.