Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dragoslav Ulić Dag: Foto - vizuelni performans

Sreda 13. novembar u 19. velika sala SKC-a. Dragoslav Ulić Dag: Foto - vizuelni performans, izložba slika i scensko muzički preformans i lični izazov ostala je umetnička fotografija.


 


Koncept ove izložbe umetnićkih fotografija nastalih u Njujorku i Los Anđelesu od juna do avgusta 2013. obuhvata i muzičko scenski performans u kojem igra svetla, muzike i živih slika - devojaka samo pojačava umetnikovu osnovnu zamisao.



Izložba predstavlja deo diplomskog rada za Fakultet dramskih umetnosti.



Dragoslav Ulić  Dag rođen je 16. juna 1973. godine u Novom Sadu. Studirao je u Moskvi na Institutu  za  kinematografiju VGIK, smer filmska kamera i fotografija od 1992. do 1995. godine. U Moskvi je završio tri godine studija, a četvrtu godinu završava na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu na smeru filmska i tv kamera.



Autor je većeg broja kratkometražnih filmova i dobitnik brojnih domaćih i međunarodnih priznanja i nagrada od kojih je najvažnija Zlatna palma u Kanu za za kratki naučni film, MULTI – GAUGE EVOLUTION na Festivalu naučnog filma ,,Cannes retina film festival” u septembru 2006. godine.



Iako je najveća priznanja stekao radeći na veoma uspešnim filmskim i TV projektima, njegov umetnički i lični izazov ostala je umetnička  fotografija. 


 



Datum objavljivanja: 12.11.2013.