Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dragoljub Raša Todosijević u MSUV

Ponedeljak, 25.06.2012. u 19h, Kino sala MSUV, Dragoljub Raša Todosijević u MSUV, 1. Promocija knjige: "Raša Todosijević - Ulaz u raj ili kraj istorije", 2.Prezentacija kataloga, monografije i rada poklonjenog MSUV: "Gott liebt die Serben" (Bog voli Srbe).


 


Ponedeljak, 25.06.2012. u 19h, Kino sala MSUV

Dragoljub Raša Todosijević u MSUV

1. Promocija knjige: Raša Todosijević - Ulaz u raj ili kraj istorije

Ilustracije: Dragoljub Raša Todosijević

Urednik izdanja: Flavio Rigonat; LOM, Beograd

Na promociji govore: Dragoljub Raša Todosijević i Flavio Rigonat

Raša Todosijević, jedan od najvećih umetnika u Srbiji, dobitnik mnogih svetskih nagrada i priznanja za svoj likovni rad, piše već tri decenije, a ovo izdanje je još jedan pokušaj, posle knjige Čudo u Beogradu, da se predstavi njegov književni opus.


2.Prezentacija kataloga, monografije i rada poklonjenog MSUV:  Gott liebt die Serben (Bog voli Srbe)

Prezentaciju vodi: Sanja Kojić Mladenov, kustoskinja Paviljona Srbije na 54. međunarodnom bijenalu umetnosti u Veneciji 2011. Srbiju je na 54. međunarodnoj izložbi umetnosti u Veneciji predstavljao Dragoljub Raša Todosijević sa projektom ''Svetlost i tama simbola''. Realizator nastupa je bio Muzej savremene umetnosti Vojvodine, komesar nastupa Živko Grozdanić a kustoskinja izložbe Sanja Kojić Mladenov. Za uspešnu prezentaciju Paviljon Srbije i umetnik Dragoljub Raša Todosijević nagrađeni su prestižnom UniCredit nagradom.


 



Datum objavljivanja: 19.06.2012.