Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dragana Ognjenović u Galeriji Haos

U utorak, 29. septembra u 20 sati otvara se u Galeriji HAOS prva izložba modnog crteža ili kroja kao crteža, uz objekte i video prezentaciju celokupnog dizajnerskog opusa renomirane modne kreatorke koja je uspela da formira svoj sopstveni brend – Dragane Ognjenović.

 


Izložbu otvara, prema želji autorke, umetnička direktorka galerije Borka Božović, inicijatorka ove zanimljive prezentacije i spoja likovnog i modnog, dzajnerskog i komercijalnog, uz muziku odabranu specijalno za ovu priliku.


Tekst u katalogu je upriličila saradnica galerije, istoričarka umetnosti Vladana Spaić, koja primećuje: "...Svoj lični artistički događaj je Dragana Ognjenović prenela ne samo na modu, već i na osmišljavanje životnog prostora svakodnevnog stanovanja ljudi, kao i upotrebnih predmeta u njemu. Njene zamisli putuju kroz razne segmente, a njen pečat je vidljiv u svemu što dodirne...Od skice, preko odevene devojke stilizovanom haljinom sa hartije, te snoviđenja iz pozorišta u kome igraju i pozitiv i negativ, te konačne recepcije znatiželjnih bića koji će kasnije o tome govoriti, modna priča, ali nikako samo modna, nastavlja da lista svoje ubedljivo likovne strane, sve do novog poglavlja, koji nam se iznova ukazuje...Umetnik ima mogućnost da svoje zamisli izrazi na različite načine, da živi u duploj realnosti, da svoju potrebu za složenim izrazi na najjednostavniji način, i preko svog identiteta ispolji htenje za proširivanjem opusa sopstvenog delovanja..."


Izložba Dragane Ognjenović će trajati do 17. oktobra, a uz radove - crteže na papiru i platnu će biti predstavljeni modeli i instalacije sa krojevima, kao i film o celokupnom radu Dragane Ognjenović.


 


Datum objavljivanja: 21.09.2009.