Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dozidnice

U cilju promovisanja muzejske delatnosti i afirmisanja novootvorenog prostora u centru grada, u Kući Simića je priređena izložba dozidnica iz bogate zbirke tekstila etnološkog odeljenja Narodnog muzeja Kruševac. Izložba traje do 13. aprila.

 


Od nedavno dostupna posetiocima, Kuća Simića, osim toga što predstavlja jedno od najstarijih gradskih objekata profane arhitekture i zdanje jedinstvene kulturno-istorijske vrednosti, jeste i izložbeni prostor koji pored stalne muzejske postavke, turističko-informativnog punkta i suvenirnice, poseduje i Mali salon podesan za održavanje tematskih izložbi kamernog tipa.


Tematski i sadržajno, izložbe se vežu uz stalnu postavku u Kući Simića, osmišljenu tako da posetiocima predstavi i dočara ambijent jednog građanskog doma na prelazu iz devetnaestog u dvadeseto stoleće. U skladu s takvim programskim konceptom, u Malom salonu je, kao slika jednog vremena, izloženo dvadeset i šest dozidnica pored kojih su mesto našli trukerski kalupovi i deo pribora za vez. Izložba će za posetioce biti otvorena do 13. aprila.


 


Datum objavljivanja: 26.03.2009.