Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Donacija od 10 miliona dolara

Umetnički muzej u Klermontu, Kalifornija, objavili su danas vest da su primili donaciju od 10 miliona dolara. Ovo je najveći do sada poklon privatnog lica, koji je želeo da ostane anoniman javnosti.

 


Donacija muzeju stigla je samo 15 meseci nakon otvaranja muzeja u aprilu 2007. godine,  a obezbedila je finansijsku stabilnost ove ustanove i mogućnost njenih daljih planova. Ono što je posebno zanimljivo je da je jedan tako, relativno nov muzej, dobio ovako veliku donaciju. Darodavac je posebno zainteresovan za program edukacije dece i mladih ljudi, koji ih uči o važnosti kulturnih i muzejskih institucija u svakodnevnom životu.


Direktor muzeja, Viliam Moreno se nada da će ovakakv gest, podstaći i druge ljubitelje umetnosti koji su u mogućnosti, da daju svoj doprinos razvoja umetnosti kroz razne vrste donacija ili dobrovoljnog rada u muzejskim ustanovama.


Lociran oko 40 km istočno od centra Los Anđelesa, u umetnički nastrojenoj zoni, Umetnički muzej u Klermontu predodređen je da bude regionalni muzej za vizuelne umetnosti savremenog doba.


Više informacija o muzeju možete pogledati na njihovoj zvaničnoj veb prezentaciji:


http://www.claremontmuseum.org/future.html


 


Datum objavljivanja: 30.07.2008.