Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dodeljene nagrade Niš Art Fondacije

U Galeriji Duvanske industrije Filip Moris u Nišu juče su dodeljene nagrade i otvorena izložba pod nazivom „Mladi 2009“. Umesto tri nagrade, kako je početno bilo planirano, žiri je odlučio da dodeli sedam podsticajnih nagrada, Četiri nagrade su otišle u ruke mladih umetnika iz regiona.



Prvu nagradu, u iznosu od 5.000 evra, osvojila je Andrea Ivanović Jakšić, mlada umetnica iz Zrenjanina, čija izložba će biti održana u beogradskoj Arte galeriji tokom ove godine. Druga nagrada, u iznosu od 3.000 evra, dodeljena je Jeleni Đurić iz Niša. Ostale nagrade praćene novčanim iznosom od 2.000 evra ravnopravno su podelile niške umetnice Ana Božić, Ana Miletić i Lana Šukletović, kao i beograđanke Ivana Grubić i Jelena Trajković.



Ovo je četvrta po redu izložba u organizaciji Niš art fondacije, iza koje stoji Duvanska industrija Niš - Filip Moris. Na izložbi se može pogledati ukupno 58 umetničkih dela mladih autora, koja su odabrana od strane žirija, a koji su činili Neda Arnerić, Radovan Lale Đurić i Olja Ivanjicki. Na konkurs, koji je objavljen početkom godine, stiglo je preko 800 prijava mladih umetnika, sa preko 2.000 pojedinačnih radova.



Nakon Niša izložba će se moći videti u Beogradu, a početnom leta biće postavljena u Novom Sadu.



Andrea Ivanović Jakšić portfolio


Datum objavljivanja: 04.04.2009.