Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dodela Nagrade Pavle Vasić

Nagradu Pavle Vasić za 2020. godinu dobila je dr Ana Ereš za monografiju Jugoslavija na Venecijanskom bijenalu (1938-1990) - Kulturne politike i politike izložbe u izdanju Galerije Matice srpske iz Novog Sada.

 



 


Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije raspisalo je konkurs za Nagradu Pavle Vasić koja se dodeljuje za tekstove iz oblasti primenjene umetnosti i dizajna objavljene u svim vrstama stručnih publikacija (monografije, knjige, zbornici), teoretski i kritički rad o primenjenoj umetnosti objavljen u medijima, kao i za autorske izložbe uz odgovarajući stručan tekst.



 

U obzir su dolazili radovi objavljeni tokom 2020. godine.

 

Konkurs je bio otvoren od 15. januara do 01. februara 2021. godine.

 

Na osnovu konkursnog materijala Žiri koji čine prof. dr Tijana Borić, predsednica Žirija, prof. dr Igor Borozan i prof. dr Vlada Simić doneo je odluku da Nagradu Pavle Vasić za 2020. godinu dodeli



dr Ani Ereš za monografiju Jugoslavija na Venecijanskom bijenalu (1938-1990) - Kulturne politike i politike izložbe u izdanju Galerije Matice srpske iz Novog Sada.





Nagrada Žirija će se dodeliti u petak, 12. marta. 2021. godine u 13.00 sati u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti.  





U skladu sa epidemiloškim preporukama doneta je odluka da čin svečane dodele Nagrade Pavle Vasić ne bude otvoren za javnost.


 





 


Datum objavljivanja: 11.03.2021.