Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dodela Nagrade Pavle Vasić

Nagrada Žirija dodeljuje se u utorak, 12. marta. 2019. godine u 13. sati u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti, Kosančićev venac 29/1.


 


Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije raspisalo je konkurs za NAGRADU PAVLE VASIĆ koja se dodeljuje za tekstove iz oblasti primenjene umetnosti i dizajna objavljene u svim vrstama stručnih publikacija (monografije, knjige, zbornici), teoretski i kritički rad o primenjenoj umetnosti objavljen u medijima, kao i za autorske izložbe uz odgovarajući stručan tekst.



 

U obzir su dolazili radovi objavljeni tokom 2018. godine.

 

Konkurs je bio otvoren od 15. januara do 01. februara. 2019. godine.

 

Nagrada Žirija dodeljuje se u utorak, 12. marta. 2019. godine u 13.00 sati u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti, Kosančićev venac 29/1.

 

Na osnovu konkursnog materijala, Žiri u sastavu dr Čedomila Marinković, predsednica Žirija, dr Sanja Pajić i Miroslav Karić na sastanku održanom 21. februara 2019. godine u Udruženju jednoglasno je doneo odluku da Nagradu Pavle Vasić za 2018. godinu dodeli grupi autora Slobodanu Jovanoviću, Miroslavu Mušiću, dr Jerku Denegriju i Borutu Vildu za katalog izložbe MAŠIĆ, retrospektivna izložba vizuelnih komunikacija Slobodana Mašića, izdavač Muzej primenjene umetnosti, Beograd, 2018.

 

Pokrovitelj nagrade je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

 


 



 


Datum objavljivanja: 11.03.2019.