Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dobar i loš Anđeles

Gost / domaćin prezentacije iz ciklusa "Gde su bili, šta su radili", u Kulturnom centru Rex, Jevrejska 16, u nedelju 14. septembra u 19h biće Nebojša Milekić, koji je tokom šest nedelja ovog leta bio rezidencijalni umetnik u organizaciji Outpost for Contemporary Art u Los Anđelesu, Kalifornija.

 


Nebojša Milikić je tokom šest nedelja ovog leta bio rezidencijalni umetnik u organizaciji Outpost for Contemporary Art u Los Anđelesu, Kalifornija. Milikić se tokom svog boravka bavio fenomenom Američkog sna i izveo je rad na tu temu koji je predstavljen na nekoliko banera u gradskim javnim prostorima. Kroz Los Anđeles se kretao uglavnom biciklom i metroom, koji se smatraju neadekvatnim prevoznim sredstvom u ovom gigantskom urbanom i kompleksnom kulturnom aglomeratu. Iz te perspektive fotografisao je prizore na auto-putevima, putevima, bulevarima, ulicama i trotoarima Los Anđelesa. Na prezentaciji će predstaviti svoje izabrane fotografije i impresije.


Kao uvod u prezentaciju mozete posetiti veb-sajt gde se nalazi dokumentacija o projektima Nebojše Milikića u Los Andjelesu: foto-dnevnik, serija banera u javnom prostoru, serija autoportreta i pdf verzija dve epizode Alana Forda prevedene na engleski jezik.


U seriji prezentacija pod naslovom GDE SU BILI, ŠTA SU RADILI gosti i gošće, domaćini i domaćice su umetnici/umetnice i kulturni radnici/radnice, koji su raznim povodima gostovali ili duže vremena radili u inostranstvu. Osim o njihovim opštim utiscima sa putovanja, razgovor se vodi o aspektima/razlozima njihovog odlaska i rada, o uslovima pod kojima učestvuju u međunarodnim projektima, detaljima o životu i radu u stranim zemljama. Sva izlaganja su praćena prikazivanjem foto i video materijala koje je na svom putovanju i boravku u stranim zemljama napravio/la gost/gošća.


 


Datum objavljivanja: 12.09.2008.