Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Đurđija Jelenković: Obrt(i)

Utorak, 22. septembar u 20h. Bašta SKC-a "Obrt(i)", umetnički performans
autor performansa Đurđija Jelenković, trajanje oko 50 minuta, bez stolica / publika stoji


 


Projekat Teatra Mimart „MIM-ART-SPOT“, čiji je kordinator Lidija Antonović, zasnovan je na festivalu autoperformansa SPOT, koji se, od kad je 2004. godine je do sada u Studentskom kulturnom centru u Beogradu održan pet puta, od 2004. godine.

Pored izvođenja umetničkih performansa u ovaj projektu uključeno je istraživanje za formiranje platforme aktivnih umetnika performansa, kao doprinos vidljivosti art performera Srbije. Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Zbog novonastale situacije pandemije festival art performansa odigrava se u eksterijeru i ne istog dana. Do sada je na festivalu izvedeno pet performansa u Beogradu i u Srbiji.



Đurđija Jelenković je diplomirani audio/vizuelni umetnik na Institutu za umetničku igru u Beogradu na smeru koreografija. Stručni saradnik u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti u oblasti koreografije i umetničke igre od januara 2017. Osnovne i master studije završila je na Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer primenjena fizika i informatika. Interdisciplinarnost u njenim radovima doprinosi da autorski realizuje jednistvene performanse. Učesnik je ranijih SPOT festivala, a ove godine umetnički performans „Obrt(i)“ provokativno pomera granice savremenog izraza.


 



Datum objavljivanja: 21.09.2020.