Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Đorđe Kadijević gost letnjeg Zaprokula

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka (Zaprokul) ugostiće legendarnog scenaristu Đorđa Kadijevića koji će biti prvi gost novog serijala tribina „Razgovori sa savremenicima“, u četvrtak, 11. avgusta u 21. čas na terasi Zaprokula.

 



 


U sklopu programa „Letnjih grifonskih noći“ razgovor sa čuvenim rediteljem o njegovom celokupnom umetničkom opusu koji je promenio standarde u jugoslovenskoj i srpskoj kinematografiji vodiće Sanja Milić, urednica Kulturno-umetničkog programa RTS-a, uz odabarne kadrove iz Kadijevićevih kultnih filmova Leptirica, Sveto mesto, Karađorđeva strt, kao i TV serije Vuk Karadžić, verovatno najbolje srpske istorijske serije snimljene u vreme postojanja SFR Jugoslavije koja je na predlog Umberka Eka dobila nagradu Gran pri Evrope na festivalu u Rimu 1987. godine. Čućemo i ekskluzivno na kom projektu trenutno radi Đorđe Kadijević.



Ovaj razgovor je odraz poštovanja potvrđenih umetničkih rezultata Đorđa Kadijevića i nemerljivog traga u istoriji naše savremene kinematografije i umetnosti.



Programi „Letnjih grifonskih noći“ održavaju se na letnjoj terasi Zavoda, a kalendar predstojećih događaja možete pronaći na sajtu Zaprokula na linku:  https://zaprokul.us9.list-manage.com/track/click?


 



Datum objavljivanja: 08.08.2022.