Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Đorđe Ćorić: Otisak života

Otvaranje izložbe grafika "Otisak života", Đorđa Ćorića u ponedeljak, 25. februara, u 19 časova, u Galeriji SULUV. Izložba će trajati do 8. marta 2019. godine.

 



 


Portretna serija Otisak života se temelji na emotivnom iskazu o sebi i drugima. Bazirana je na konverzaciji sa svakim portretisanim u vidu razgovora kao dara koji nam je pružen. Bazirana je na otvorenosti i prihvatanju, na otkrivanju unutrašnjeg kroz iščitavanje spoljašnjeg. To spoljašnje je za mene lik – mapa koju svi nosimo. Na portretima iskazujem sve one sitne pojedinosti koje život gravira na našim licima tokom bivstvovanja unutar njega. Život kao pružena prilika da se primetimo, sagledamo, preispitamo… i otisak kao njegova postojeća, prisutna, prolazna i ujedno stalna slika. Život kao šansa i otisak kao direktan odraz.

Autor



Đorđe Ćorić (1993)

Master akademske studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu završava 2018. godine na odseku Grafika pod mentorstvom profesora Radovana Jandrića. Dobitnik nekoliko nagrada i priznanja iz oblasti vizuelnog stvaralaštva i oblasti likovne pedagogije. Učesnik mnogih likovno-edukativnih projekata i prezentacija. Dobitnik nekoliko prestižnih stipendija u zemlji i inostranstvu. Član Kluba prijatelja Galerije Matice srpske za saradnju, pomoć i podršku u ostvarivanju programa. U članstvo SULUV-a primljen 2018. godine.

 

Izdvojena priznanja:

  Dobitnik nagrade publike za portret na XVI Interbifep-u  u Tuzli (Internacionalni bienalni festival portreta Tuzla 2015, Bosna i Hercegovina)

  Dobitnik druge nagrade u kategoriji „Najboljeg studenta grafičara” na 10. EX-YU konkursu za grafiku, Galerija ULUS, Beograd

  Dobitnik pohvale za grafiku na 31. Oktobarskom likovnom salonu, Galerija Centra za kulturu, Kovin

  Dobitnik prve otkupne nagrade „Diploma za grafiku” na XVII Interbifep-u u Tuzli (Internacionalni bienalni festival portreta Tuzla 2018, Bosna i Hercegovina)


 



 


Datum objavljivanja: 20.02.2019.