Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Đile Marković u DKSG

U Domu kulture Studentski grad u petak u 19.30 održaće se otvaranje izložbe Srđana Đileta Markovića, tom prilikom promovisaće se šesti album grupe Supernaut.

 


Od 2004. slikar Srdjan Đile Marković se aktivno bavi  digitalnim printom. Izložba u Velikoj galeriji Doma Kulture Studentski grad biće svojevrsna promocija njegovog vebsajta  www.belgradeunderground.blogspot.com  Na ovom sajtu, umetnik pokušava da objedini sve svoje radove nastale u periodu 1988-2007, tretirajući blog kao mogućnost za svima dostupnu umetničku monografiju. Budući da je nedostatak monografija i dalje bolna rana naše art scene, začuđuje  indolentnost umetnika da predstave svoje radove (barem) preko interneta.

 

Iza zavese je treća izložba digitalnih printova ovog umetnika na kojoj će predstaviti grafičke radove nastale po njegovim recentnim slikama. Na postavci će biti izložena i tri originalna rada koja će publici omogućiti poređenja na relaciji original-grafika i koliko savremena štamparska tehnologija može ispratiti kolorit originala.

 

Izložba će biti otvorena do 15. novembra

 

SUPERNAUT trenutno rade na svom šestom albumu koji ima  radni naslov "Pobuna Mashina". Album će imati deset pesama među kojima je i rimejk istoimene pesme sa albuma Live in Zombie town i obrada klasika Roki Eriksona Nothing in Return, prevedena kao Ništa Zauzvrat. Supernaut će pretpremijerno predstaviti svoj novi album u Domu kulture Studentski grad.

 

Radno vreme Velike Galerije DKSG svakog dana osim nedelje od 17:00 do 21:00

 

DOM KULTURE STUDENTSKI GRAD Bulevar Zorana Đinđica 179 11 070 Novi Beograd


 


Datum objavljivanja: 29.10.2008.