Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Đerdapske strukture

Fotografije Ljubice Pavlović, pod nazivom Đerdapske strukture, mogu se pogledati u galeriji Singidunum, Knez Mihailova 40, od 1. do 10. jula.

 


"Fotografije sa obala Đerdapskog  jezera nastale su neplanirano, u impresivnom trenutku najnižeg vodostaja kada hidroelektrana Đerdap spušta nivo jezera u očekivanju opasno velikog priliva voda iz gornjih tokova Dunava.Grafika dubokih pukotina brzo osušenog finog nanosa jezerskog blata, i debeli slojevi odumrlih sićušnih belih kao i veoma krupnih sedefnih školjki, privukli su pažnju autora. Ona je u tim strukturama sagledala posebnu lepotu skrivenog i retko otkrivanog sveta koji nas okružuje.

Tu na obali, u grafici kolebljivog vodostaja, umetnica Ljubica Pavlović otkriva i fotografiše tajne kosmičke znake i pečate nakratko ispisane u nestalnoj igri vode, zemlje i neba, dok u nežnom sedefu  jezerskih školjki pronalazi grandiozne meditativne sfere izgubljene prošlosti i nedokučive budućnosti Dunava."

Arh. Natalija Pavlović


 

Ljubica Pavlović je umetnica širokog spektra likovne delatnosti. Profesionalno se bavi ikonopisanjem, a slikarstvu je posvećena od najranijeg detinjstva. Od 2005. godine bavi se i digitalnom fotografijom.Rođena je 1973. godine u Beogradu. Diplomirala je Konservaciju i restauraciju štafelejne slike na Akademiji Srpske Pravoslavne Crkve u Beogradu 2000. godine. Specijalizirala je mozaik (sakralni) u Ateljeu duhovne umetnosti "Centro Aletti" u Rimu 2004. godine. Član je ULUPUDS-a.





Datum objavljivanja: 27.06.2008.