Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Đaci u galeriji FLU

Izlozba "Djaci u galeriji FLU" biće održana od 20. do 30. avgusta 2008. godine u galeriji Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, u Knez Mihailovoj ulici. Na izložbi će biti predstavljeni odabrani crteži đaka prvog i drugog razreda umetničkih smerova državne srednje skole "Tehnoart Beogra

 


Kurator izložbe, savremeni srpski umetnik Božidar Đokić, pod čijim su pedagoškim nadzorom crteži nastajali, naveo je u tekstu koji prati izložbu, da je motiv njenog  organizovanja potreba da se rezultati rada podvrgnu sudu stručne i šire javnosti, sa  nadom da će one potvrditi ocene vrednosti đackih radova i njima biti isprovocirane na beskompromisan razgovor o kvalitetu obrazovanja u oblasti likovnih umetnosti i kulture po  svim nivoima školskog sistema. Razgovor koji bi proizveo neophodne trenutne promene i  postao stalno aktivan mehanizam procene i korekcije.


U istom tekstu Đokic je još naveo da bi voleo da ova izložba aktivira svest o potrebi da  se kroz ceo školski sistem u oblasti likovnog obrazovanja formira jasna matična linija  koja bi imala snage da presudno pozitivno utiče na društvo i društvene strukture u svim  pitanjima koja se tiču ove oblasti, i još važnije, koja bi imala snage i bila u stanju da  se istinski procenjuje, menja, i time u sebe unosi stvarne vrednosti.


Rođen 1970. godine, Božidar Đokic je diplomirao slikarstvo na FLU u Beogradu 1998. a  magistrirao 2006. U javnosti su zabeležene njegova poseta sedamdesetoj godišnjoj izložbi  studenata FLU u junu ove godine kao i prethodne godine je izvedena "simulacija modernih  oblika umetničkih aktivnosti oko stvaranja "Najskupljeg ikada stvorenog umetničkog dela".


 


Datum objavljivanja: 15.08.2008.