Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dizajniranje reciklaže IV

U okviru godišnjeg izlagačkog programa galerije "Singidunum" od 1997. godine se organizuje izložba sa tematikom odnosa kreativnog dizajna i reciklaže, prema koncepciji istoričara umetnosti Mirjane Bajić. Izložba traje od 7 - 17 aprila.

 


Isprva usmerena na praćenje samo umetnosti tekstila i mode, već četiri sezone, otvara se ove godine 7. a traje do 17 aprila, se proširila na sve oblasti dizajna, arta i arhitekture.

Specifičnost ove izložbe je, da proširi uticaj profesionalnih dizajnera i arhitekata, na oblikovanje novih okolnosti života, makar samo vizionarski, koji će doprineti kako njegovoj estetskoj tako i ekološkoj dimenziji, održivom razvoju.

U skladu sa svojim konceptom, izložba je ove godine dobila i podtemu "Prilozi za eko-stil", okupivši po konkursu 42 umetnika iz Srbije, svih oblasti dizajna i arhitekture, 3 mlada dizajnera iz Sarajeva i jednog iz Slovenije, na šta smo posebno ponosni. Napominjemo da je konkurs otvoren ne samo za članove profesionalnih udruženja, već i studente završnih godina i diplomirane, a u budućnosti  i u celom regionu, želeći da privuče mlade kreativce ka ovoj problematici. Nagradu autoru mlađem od 35 godina, već tri godine, dodeljuje NVO "Ambasadori životne sredine", a "Republička agencija za reciklažu" održava svoje prezentacije i susrete sa publikom u formi tribine.


 


 


Datum objavljivanja: 06.04.2009.