Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dizajniranje reciklaže

Grupna izložba članova ULUPUDS-a Dizajniranje reciklaže - Spremno za upotrebu i proizvodnju, autorska izložba Mirjane Vajdić Bajić, dipl.ist.um. održaće se od 25. III do 04. IV 2008. godine.

 


Dizajnirane reciklaže predstavlja konkursnu izložbu, koja je u prvih devet godina nosila naziv Reciklirani tekstil, da bi se u ovoj sezoni, kao i prethodne dve otvorila za sve umetnike, dizajnere i projektante koji u svoj rad uključuju upotrebnu reciklažnog materijala, ili pomeraju granice dizajna ka jeftinoj, ekološki osvešćenoj, održivoj proizvodnji i ambijentalnom projektovanju.Izložba, mada okrenuta prvnestveno članstvu ULUPUDS-a, prima u selekciju i radove studenata viših skola i akademija, te članove drugih profesionalnih asocijacija sa teritorije Srbije i Crne Gore.


Takođe,dobrodošli su radovi slobodne umetničke projekcije upotrebe svih vrsta materijala koji mogu da se recikliraju, odnosno odlažu kao otpad u procesu proizvodnje- PVC, keramika, drvo, metal, tekstil, guma, kamen... Ove godine, u zelji da što više priblizi izložbu korisnom i upotrebnom, u skladu sa novootvorenim postrojenjima centrima u Srbiji za obradu ove vrste materijala, i drektnoj podršci izložbi Republičke agencije za reciklažu i nevladine asocijacije Ambasadora životne okoline, izložba nosi podnaslov Spremno za proizvodnju i upotrebu... Ovakav podnaslov ne umanjuje njen osnovnu intenciju, koja vrednuje imaginaciju i kreativnost, duhovitost i intiligentan dizajn, rečju osvešćenost kreativaca budućnosti.


 


Datum objavljivanja: 14.03.2008.