Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Dizajn koji piše najbolje - LAMY

Juče je u Beogradskom izlogu Kulturnog centra Beograda otvorena izložba/instalacija pod nazivom »Dizajn koji piše najbolje. Lamy« Od preko 1000 olovaka Lamy noto sastavljena tradicionalna srpska etno šara »klečani« koja će Beogradjani moći da vide u Beogradskom izlogu sve do 18. Decembra.

 


U čast ove izložbe je u 18h priredjen svečani koktel kome su prisustvovali brojni gosti iz sveta biznisa, dizajna, medija, kao i predstavnici Nemačke privredne komore.


Lamy je poznati nemački brend čije olovke prestavljaju spoj radova najpoznatijih svetskih dizajnera, medju kojima je i Konstantin Grčić, koji je proglašen za dizajnera godine na »Belgrade design week 2008«


Lamy noto olovke od kojih je sastavljena instalacija u obliku srpskog etno motiva »klečani« delo su japanskog dizajnera Naota Fukosawe. U prodaju je puštena i limitirana serija ovih olovaka sa srpskim etno motivima, a specijalno za Beogradski izlog kreirana je serija Lamy noto olovaka sa ispisom Beograda »Najlepše se piše Beograd« na srpskom i engleskom jeziku.


Izložba »Dizajn koji piše najbolje. Lamy« rezultat je saradnje Kulturnog centra Beograda i kompanije Officecom, koja distribuira Lamy na teritoriji Srbije


Portfolio Kulturni centar Beograda


 


Datum objavljivanja: 05.12.2008.