Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Diplomatska odlikovanja

U Spomen-zbirci Pavla Beljanskog će u četvrtak, 16. jula 2009. godine sa početkom u 19.30 časova biti održano stručno vođenje kroz postavku vrednih primeraka domaćih i stranih odlikovanja iz Zbirke odlikovanja Pavla Beljanskog, koja je otvorena povodom obeležavanja godišnjice rođenja Pavla Beljanskog.

 


U svetu diplomatije, ova značajna znamenja imala su neprocenjivu vrednost i bila dobar podstrek u predanosti diplomatskom pozivu. Tokom karijere, za izuzetan doprinos i unapređenje diplomatske službe, Pavle Beljanski je primio 20 odlikovanja koja su zahvaljujući pomoći vrsnog heraldičara Dragomira Acovića valorizovana po njihovim kulturno-istorijskim, tiploškim i estetskim obeležjima. Utvrđeno je da zbirku čine odlikovanja iz perioda Kraljevine Srbije (1882−1945), Kneževine SHS i Kraljevine Jugoslavije (1918−1941), kao i međunarodna priznanja koja je Beljanski primio kao član diplomatskog kora. Postavka diplomatskog odlikovanja je upotpunjena pratećim diplomama i legendama koje poseduju važne podatke o poreklu i vremenu uručenja.




Stručno vođenje kroz bogat istorijat Zbirke odlikovanja održaće Milica Orlović-Čobanov, kustos Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.




 Ulaz je slobodan


 


 


Datum objavljivanja: 13.07.2009.