Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Diploma 2013.

"Diploma 2013" Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, 3 - 22. juli 2013.godine, Muzej primenjene umetnosti, Beograd. Svečano otvaranje: sreda 3. juli 2013. u 20 časova. Izložbu će otvoriti prof. Zoran Bulajić, dekan FPU. Kustos izložbe: red.prof. Zorica Janković, FPU


 


Tim za postavku izložbe: doc. Tijana Sekulić, doc. Marko Luković, doc.Ninoslava Vićentić i prof. Aleksandar Mijatović.



Organizatori: FPU i MPU



Muzej primenjene umetnosti, u svojim galerijama, već tradicionalno, priređuje izložbu diplomaca Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu.  Na izložbi Diploma 2013, predstaviće se stotinak studenata završne godine svojim najuspešnijim radovima.



Na FPU Univerziteta umetnosti u Beogradu od 1943. godine školuju se stručnjaci za različite umetničke veštine i likovne discipline koje se izučavaju na deset specijalizovanih odseka i osam ateljea.

Izložba obuhvata radove sa svih odseka:

1. Industrijski dizajn,

2. Zidno slikarstvo,

3. Unutrašnja arhitektura

4. Primenjeno vajarstvo,

5. Primenjena grafika- Grafika i knjiga,Grafički dizajn, Fotografija

6. Scenografija,

7. Kostim (Savremeno odevanje; Scenski kostim),

8. Tekstil

9. Keramika

10. Konzervacija i restauracija (Konzervacija i restauracija slika; Konzervacija i restauracija skulptura; Konzervacija i restauracija umetničkih dela na papiru).



Na izložbi  Diploma 2013 većina studenata će, po prvi put, predstaviti svoje radove u javnosti. Ovi mladi ljudi stupaju na umetničku scenu sa velikom kreativnom energijom i sa velikim očekivanjima i u tome ih treba podržati. Privredni subjekti, institucije kulture, kao i umetničko tržište treba da prepoznaju ovaj potencijal i omoguće diplomcima da daju svoj maksimalan doprinos zajednici u realizaciji svih veština i znanja koja su stekli tokom školovanja.


 



Datum objavljivanja: 25.06.2013.