Umetnik

Prati umetnika

Pretraga

Diploma 2010

U četvrtak, 8. jula u 19 časova u Muzeju primenjene umetnosti, otvara se izložba "Diploma 2010 ". Izložba traje do 31 jula.

 


Koordinator izložbe: Marko Lađušić, profesor FPU,  Postavka izložbe: Tijana Sekulić, profesor FPU

 

Studenti završne godine  Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu, njih stotinak,  predstaviće se svojim najuspešnijim radovima na izložbi Diploma 2010.  Na izložbi će biti zastupljeno svih deset specijalizovanih odseka i osam ateljea FPU - Zidno slikarstvo, Primenjeno vajarstvo, Unutrašnja arhitektura, Primenjena grafika (Grafika i knjiga; Grafički dizajn; Fotografija), Scenografija, Kostim (Savremeno odevanje; Scenski kostim), Tekstil, Keramika, Industrijski dizajn, Konzervacija i restauracija (Konzervacija i restauracija slika; Konzervacija i restauracija skulptura; Konzervacija i restauracija umetničkih dela na papiru;).

 

U tekstu kataloga dr I.K.Novović, docent FPU kaže:

 

„Dela koja su pred nama, na izložbi Diploma 2010, uveravaju nas da mladi umetnici, različitim izražajnim sredstvima, ne prihvataju u potpunosti principe larpurlartizma, već  umetnost sagledavaju u funkciji  oplemenjivanja sredine u kojoj žive i kao sredstvo za formiranje ukusa publike. Oni imaju jasnu viziju svog mesta u savremenom umetničkom životu“.

 

Već tradicionalna izložba Diploma i ovaj put će potvrditi da studenti nisu samo pasivni primaoci znanja, već i kreativne ličnosti koje, noseći ogromnu energiju, transponuju svoja umeća u radove, čiji će tek deo biti predstavljen u MPU.


Portfolio Muzej primenjene umetnosti


 


 


 


Datum objavljivanja: 05.07.2010.